İçli Açma Kete












Açma kete özellikle Sahur için yapabileceğiniz mayalı bir tariftir. Besleyici ve tok tutan bir ketedir. Kayseri de iç olarak un kullanılmaktadır. Bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Ben size Kayseri de yapılan açma ketenin tarifini vereceğim.

AÇMA KETE MALZEMELERİ:
  • 1 kg süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 2 çorba kaşığı toz şeker

  • 1 buçuk paket yaş maya

  • 2 tatlı kaşığı tuz

  • Yeterince un

  • İçi için 2 kase un ve sıvı yağ

  • Hamura sürmek için 1 paket margarin
NASIL YAPILIR:
  • Mayayı şeker ve süt ile ıslatın ( süt ılık olmalı)

  • Diğer malzemeleri de katıp yumuşak bir hamur elde edin.

  • Bir kabın içine  2 kase un ve sıvı yağ dökerek karıştırın iç malzememiz olacak ( yağı azar azar ilave edin çok yağlı olmasın helva kıvamında olmalı)

  • Yoğurduğumuz hamuru 6 eşit parçaya ayıralım.

  • Oklava ile açıp arasına margarin sürelim ve rulo yapalım diğer bezileri de aynı şekilde hazırlayalım

  • Bu hazırladığımız ruloları keserek ayıralım. Her kestiğimiz beze ile bir kete olacak.

  • Elimizle bastırarak açalım (merdanede kullanabilirsiniz) içerisine hazırladığımız içten bir çorba kaşığı olacak şekilde koyalım

  • Dört köşe gelecek şekilde katlayıp üzerine basalım  ve tepsiye ters olacak şekilde dizelim

  • Üzerine yumurta sarısı sürelim ve pişirelim.

  • İsteğinize göre susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.

  • Margarin yerine Vita yağı da kullanabilirsiniz.



Yorumlar