Açıklamalı Havlu Kenarı Modeli

Menekşe havlu kenarı modeli. Bu modeli çok önceleri örnek amaçlı çıkarmıştım. Örmek kısmet olmadı herhalde çok model olunca sıra gelmedi. Farklı model arayanlar için paylaşmak istedim. Dantel modeli oldukça eğlenceli örülüyor. Sizlere resimlerle ve anlatımlarla yardımcı olmaya çalışacağım. 
havlu kenarı
 İlk başlangıç olarak havlunuzun enine göre zincir çekip bunları trabzanla doldurun. Sonraki sırada kutucuklar yapılıyor. Tepelerdeki küçük delikler üzerinde iki atlayıp üçüncü deliğe trabzan yaparak kutucuk oluşuyor.Sonraki sırada tepelere 1 aralara 2 trabzan doldurarak bu sırayı bitiriyoruz.
dantel modelleri
 Bir trabzan 1 örümcek ve üç delik atlayıp dördüncü deliğe batılarak trabzan yapıyoruz.
dantel

dantel havlu kenarı
 Her seferde aynı işlemi yapıyoruz. İstediğiniz boyuta gelene kadar örüyoruz.
havlu kenarı
 İlk önce sarı kısmı yapıyoruz beş zincir çekip tepelere batıyoruz 3 defa. Daha sonra 2 zincir tığa iki dolayıp üç seferde bitiriyoruz. Aralara üç zincir çekerek altı tane yapıyoruz.
Yeşil ksımda sarı zincir çekili yerlere 4 lü trabzan dolgusu yapıp dört zincirle alta inip tekrar dörlü trabzan dolgu bu şekilde üç tana yapılıyor.
dantel havlu kenarı

Mavi çiçeklerde sarı yapılan yerlere trabzan dolgularla doldurulup bitiriliyor. Bu modeli ister kalın isterseniz ince yapabilirsiniz. 
havlu kenarı

Yorumlar