- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Patatesli ay çöreği tarifi
Malzemeler:
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta(sarılarını ayırıyoruz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterince un( 4 yada 5)
İç malzemeleri:
- 4 adet haşlanmış patates
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ( silme ) karabiber
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Yeterince tuz
Tarifi:
- Haşlanmış patatesleri ezelim maydanozu doğrayıp içine katalım baharatları ilave edelim (acısını ve tuzunu tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin sıvı yağ ve diğer malzemeleri sırasıyla karıştırarak yoğuralım.
- Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
- Küçük bezelere ayıralım.
- Merdane ile uzunlamasına açalım. İçerisine hazırladığımız içten koyalım.
- Uçlarından yapıştıralım ve hafif yuvarlayalım.
- Birleştirdiğimiz kısım alta gelecek şekilde ay şeklini vererek tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve fırına verelim
- Altı ve üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğuduktan servis yapabilirsiniz.
- Ay çöreğini özellikle taze olarak yemenizi tavsiye ederim oldukça lezzetli oluyor. Özellikle 5 çaylarınız için.
- Bu tarifi peynir ile de yapabilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.