Ay Çöreği Tarifi

Patatesli ay çöreği tarifi

poğaça tarifi

Malzemeler:

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta(sarılarını ayırıyoruz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  •  Yeterince un( 4 yada 5)

İç malzemeleri:

  • 4 adet haşlanmış patates
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı  ( silme ) karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince tuz

Tarifi:

  • Haşlanmış patatesleri ezelim maydanozu doğrayıp içine katalım baharatları ilave edelim (acısını ve tuzunu tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin sıvı yağ ve diğer malzemeleri sırasıyla karıştırarak yoğuralım.
  • Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
  • Küçük bezelere ayıralım.
  • Merdane ile uzunlamasına açalım. İçerisine hazırladığımız içten koyalım.
  • Uçlarından yapıştıralım ve hafif yuvarlayalım.
  •  Birleştirdiğimiz kısım alta gelecek şekilde ay şeklini vererek tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim ve fırına verelim
  • Altı ve üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğuduktan servis yapabilirsiniz.
  • Ay çöreğini özellikle taze olarak yemenizi tavsiye ederim oldukça lezzetli oluyor. Özellikle  5 çaylarınız için.
  • Bu tarifi peynir ile de yapabilirsiniz.    

Yorumlar