Fırında Makarna Tarifleri


Bugün pratik ve lezzetli bir tarif paylaşmak istedim. Fırında peynirli makarna. Yapılış itibariyle kolay lezzet olarak su böreğini andıran bir tat. Baharatlarla zenginleştirilmiş tadı mutlaka denemelisiniz. Misafirlerinize yapabileceğiniz bir tarif.

fırında makarnafırında makarna


fırında makarnafırında makarna
İlk kat makarna
fırında makarna
Beyaz peynir koyuluyor
fırında makarna
İkinci kat makarna
fırında makarna
Son hali üzerine kalan malzeme yayılıyor.
fırında makarna

 Malzemeler:


  • 1 paket burgu makarna
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • Yarı paket kabartma tozu
  • 2 dolu kaşık tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Maydanoz
  • 500 gr peynir
  • Üzeri için kaşar peynir

Tarifi:

  • Makarnayı bol suda iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  • Bir kabın içinde yumurta yoğurt sıvı yağ tuz baharatlar hepsini iyice karıştırın son olarak kabartma tozunu ekleyin
  • Maydanozu doğrayıp peynir ile karıştırın.
  • Haşlamış olduğunuz makarnanın içine hazırladığınız karışımın yarısını döküp iyice karıştırın.
  • Borcam tepsiye bu makarnanın yarını koyun
  • Peynir ve maydanoz karışımını makarnaların üzerine yayın
  • Kalan makarnayı da döküp güzelce kaşıkla bastırarak yerleştirin.
  • Ayırdığımız karışımı kaşıkla her yerine gelecek şekilde dökün.
  • Fırına koyun kızarmaya başladığında fırından çıkarıp rendelenmiş kaşarı üstüne atıp tekrar  fırına verin. Kaşarlar eridikten sonra fazla bekletmeden fırından çıkarın.
  • Fırında çok beklerse kaşarlar sertleşecek ve keserken güzel bir görünü olamayacaktır.
  • Fırında makarna özellikle piştikten sonra 2 saat dinlenirse daha rahat kesilecek dağılmayacaktır. Ben yağlı beyaz peynir koydum siz isterseniz kaşar peynirde koyabilirsiniz. 



Yorumlar