Nazar Boncuklu Havlu Kenarı

Havlu kenarı modellerinde bugün nazar boncuklu havlu kenarını paylaşıyorum. Nazar boncukları oldukça kolay örülmüş mavi gümüş rengi,altın rengi (dore) simli ipler ile örülmüş. Bu modeli gittiğim bir tuhafiyede çekmiştim. Buna benzer bir çok örnek çektim. Bayanlar örüp para ile satıyorlar. Düzenli örüldüğünde aslında iyi parada kazanılabiliyor. Ortalama bu aralar 25 ile 30 tl arasında satılıyor. Merak edenler için bu havlu kenarı 25 tl.    havlu kenarı örnekleri

havlu kenarı modelleri

Nazar boncuğunun yapılışı : 10 zincir başlanıp yuvarlak yapın. İçerisine 25 tane trabzan doldurun ikinci sırada tepelerine olacak şekilde trabzan doldurun. Üçüncü sırada tepelerin her birine iki tabzan olacak şekilde doldurun. Dördüncü sırada her tepeye bir tane olacak şekilde dolduruyorsun.Bu şekilde yuvarlak oluşuyor.
 Beyaz kısmının yapılışı: 16 zincir çekip geri dönüp beşinci zincire trabzan yapılıyor.3 zincir çekip trabzanın yanından ikinci zincire sık iğne batılıyor. Tekrar 3 zincir  iki zincir ilerisine trabzan yaparak bu şekilde sekiz tane yapılıyor.
Arttırma kısımlarında zincir çekip başlangıçtaki gibi üçer tane yapılıyor. Model bittikten sonra kenar tamamı ile kutucuklarla çeviriyoruz.

Yorumlar