Su Böreği Tarifi

Su böreği tarifini sizlerle paylaşıyorum. Herkesin kendine göre su böreği tarifi vardır. Bu benim sürekli yaptığım ve severek yediğimiz bir börek. Sizlere bir tepsi börek için gereken ölçüleri ve önemli püf noktalarını anlatacağım.


börek tarifleri

Malzemeler:
  1. 3 yumurta
  2. 3 kahve fincanı su 
  3. 1 tatlı kaşığı tuz
  4. Yeterince un
  5. iç malzeme olarak peynir ve maydanoz
  6. Sıvı yağ
Yapılışı:

İlk olarak hamuru yoğuruyoruz. Su yumurta ve tuzu iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave edip yoğuruyoruz. 
Hamurumuz normalden biraz daha katı kıvamlı olacak. Ortalama 6 beze olarak ayırıyoruz. Bir tanesi diğerlerinden büyük olması gerekiyor.
Bu büyük olan tepside ilk kat olacak resimde de göreceksiniz. Dört yufkayı açıp temiz bir örtünün üstüne seriyoruz. 

Bu arada tencerede suyu  kaynatıyoruz içerisine 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 
Bir yufkayı dörde bölerek tencerede yapışmadan kaynamasını sağlayabilirsiniz.

Hamuru tencereye attıktan sonra bir taşım kaynatıp hemen soğuk su dolu bir kabın içerisine alın. Temiz bir bezin üzerine çıkarıp düzeltiyor ve başka bir bezle hamuru kurutuyorsunuz. 

 Tepsinin içine buruşturarak yerleştirin. Her katta hazırladığımız içten azar azar koyun ve biraz da sıvı yağ gezdirin. 
Son ayırdığımız yufkayı da açıp tepsinin üzerine kapatıp kenara taşan kısımlarını keserek düzeltin. Üzerine bir yumurta sarını sürerek fırında kızarana kadar pişirin.  

börek tarifleri

börek tarifi

börek tarifleri

börek tarifi

Yorumlar