Bal Kabaklı Etimek Tatlısı

tatlı tarifleri

Etimek tatlısı tatlı tarifleri arasında en sevdiğim  tatlardandır. Bu tatlıda bir çok tadı bir araya getirebiliyorsunuz. Bende sizlere bunlardan birinin yapılışını paylaşmak istedim. Bal kabağı ile farklı lezzet . Eminim sizlerde bayılacaksınız tadına.

Malzemeler: 

  • 1 su bardağı şeker 
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 1 paket etimek (tuzsuz)
  • 3 kaşık nişasta 
  • 2 su bardağı süt
  • Üst kat için bir paket kremşanti ve 1 su bardağı süt.

Kabak Tatlısı İçin:

  • 6-7 dilim bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker

Tarif:


  • İlk önce kabakları  küçük parçalara bölelim. Geniş bir tencereye yarısını dizelim bir bardak şekeri eşit şekilde üzerine dökelim kalan kabağı dizip diğer şekeri de dökelim. Ocağın altını orta ayarda pişirelim.
  • Kabaklar piştikten sonra ezelim 
  • Başka bir tencereye 1 bardak şekeri koyalım. Eriyip rengi değişene kadar bekleyelim (bu işlem şekerin karemelize olmasını sağlıyor.  
  • 2 bardak  suyu ileve edip  şekerin tekrar erimesini bekleyelim .Tam anlamıyla eridikten sonra altını kapatalım. 
  • Etimekleri dikdörtgen borcama aralıklı dizelim ve şerbeti üzerine dökelim (bütün etimeklerin şerbetlenmesine dikkat edelim.
  • Etimek tatlısında en önemli nokta ara tutturucusudur. Bunu için 2 bardak süt ile üç kaşık nişastayı tencerede pişirelim. 2 kaşık da şeker katalım.
  • Bu kremayı etimeğin üzerine dökelim.Soğumasını bekleyelim.
  • Ezdiğimiz kabağı da  bu katın üzerine eşit olarak yayalım.
  • Son kat olarak ta kremşantiyi hazırlayıp üzerine sürelim ve buzdolabında bekletelim.
  • 2 saat dinlenmesi yetecektir.
  • Afiyet olsun
tatlı tarifleri


tatlı tarifleri

Yorumlar