- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Etimek tatlısı tatlı tarifleri arasında en sevdiğim tatlardandır. Bu tatlıda bir çok tadı bir araya getirebiliyorsunuz. Bende sizlere bunlardan birinin yapılışını paylaşmak istedim. Bal kabağı ile farklı lezzet . Eminim sizlerde bayılacaksınız tadına.
Malzemeler:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon
- 1 paket etimek (tuzsuz)
- 3 kaşık nişasta
- 2 su bardağı süt
- Üst kat için bir paket kremşanti ve 1 su bardağı süt.
Kabak Tatlısı İçin:
- 6-7 dilim bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
Tarif:
- İlk önce kabakları küçük parçalara bölelim. Geniş bir tencereye yarısını dizelim bir bardak şekeri eşit şekilde üzerine dökelim kalan kabağı dizip diğer şekeri de dökelim. Ocağın altını orta ayarda pişirelim.
- Kabaklar piştikten sonra ezelim
- Başka bir tencereye 1 bardak şekeri koyalım. Eriyip rengi değişene kadar bekleyelim (bu işlem şekerin karemelize olmasını sağlıyor.
- 2 bardak suyu ileve edip şekerin tekrar erimesini bekleyelim .Tam anlamıyla eridikten sonra altını kapatalım.
- Etimekleri dikdörtgen borcama aralıklı dizelim ve şerbeti üzerine dökelim (bütün etimeklerin şerbetlenmesine dikkat edelim.
- Etimek tatlısında en önemli nokta ara tutturucusudur. Bunu için 2 bardak süt ile üç kaşık nişastayı tencerede pişirelim. 2 kaşık da şeker katalım.
- Bu kremayı etimeğin üzerine dökelim.Soğumasını bekleyelim.
- Ezdiğimiz kabağı da bu katın üzerine eşit olarak yayalım.
- Son kat olarak ta kremşantiyi hazırlayıp üzerine sürelim ve buzdolabında bekletelim.
- 2 saat dinlenmesi yetecektir.
- Afiyet olsun
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.