Çöp Kebabı (İslim Kebabı)

Patlıcanlı köfteli özel bir menü. Bohça şeklinde yapılmış kürdana takılan domates ve biberlerle süslenmiş bir yemek. Özellikle yanına yapacağınız  pilav ve cacıkla çok özel bir yemek oluyor.  
islim kebabı

Malzemeler:(4 kişilik)

  • 4 adet Kemer patlıcan (uzunlarından almalısınız)
  • 300 gr köftelik kıyma
  • Küçük 1 tane kuru soğan 
  • 4-5 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 yumurta 
  • Karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ,tuz
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Üzerini süslemek için domates, biber ve kürdan
  • Kızartmak için sıvı yağ 
  • Pişirmek için 1 kaşık salça 1 kase su

Tarif:

  • Patlıcanları pijama şekilde soyun.
  • Alt resimdeki gibi ince ince uzunlamasına kesiniz.
  • Sıvı yağda iyice kızartın.
  • Köfte malzemeleri ile köfteyi yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.
  • Her kebap için 2  patlıcan 1 köfte kullanacağız. Patlıcan ve köfteleri  ayarlarsanız eşit  olacaktır.
  • Köfte  sayısında  domates ve biberleri dilimleyip kürdanlara takalım.
  • Köfteyi ilk patlıcanı alıp saralım. İkinci patlıcanı diğer tarafından sarıyoruz. böylelikle bohça şeklini alıyor.
  • Kürdanlara taktığımız biber ve domatesi tam ortasına batırıyoruz.
  • Borcam tepsiye yerleştirip  salçalı suyu üzerine koyalım.
  • Ben tekrar sıvı yağ koymuyorum patlıcanlar kızardığı için  fazla gelebilir.
  • Patlıcanları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda yağını çektirin. 
  • Fırında domates ve biberler kızarıp suyu çektiği zaman pişmiştir. Fırında çok fazla bekletmeyin patlıcanlar yanabilir. 
patlıcanlı yemek

köfte

çöp kebabı

çöp kebabı

kebap tarifi

Yorumlar