- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Patlıcanlı köfteli özel bir menü. Bohça şeklinde yapılmış kürdana takılan domates ve biberlerle süslenmiş bir yemek. Özellikle yanına yapacağınız pilav ve cacıkla çok özel bir yemek oluyor.
Malzemeler:(4 kişilik)
- 4 adet Kemer patlıcan (uzunlarından almalısınız)
- 300 gr köftelik kıyma
- Küçük 1 tane kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 yumurta
- Karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ,tuz
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- Üzerini süslemek için domates, biber ve kürdan
- Kızartmak için sıvı yağ
- Pişirmek için 1 kaşık salça 1 kase su
Tarif:
- Patlıcanları pijama şekilde soyun.
- Alt resimdeki gibi ince ince uzunlamasına kesiniz.
- Sıvı yağda iyice kızartın.
- Köfte malzemeleri ile köfteyi yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.
- Her kebap için 2 patlıcan 1 köfte kullanacağız. Patlıcan ve köfteleri ayarlarsanız eşit olacaktır.
- Köfte sayısında domates ve biberleri dilimleyip kürdanlara takalım.
- Köfteyi ilk patlıcanı alıp saralım. İkinci patlıcanı diğer tarafından sarıyoruz. böylelikle bohça şeklini alıyor.
- Kürdanlara taktığımız biber ve domatesi tam ortasına batırıyoruz.
- Borcam tepsiye yerleştirip salçalı suyu üzerine koyalım.
- Ben tekrar sıvı yağ koymuyorum patlıcanlar kızardığı için fazla gelebilir.
- Patlıcanları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda yağını çektirin.
- Fırında domates ve biberler kızarıp suyu çektiği zaman pişmiştir. Fırında çok fazla bekletmeyin patlıcanlar yanabilir.
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.