- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Mevsimine göre sebze türlüsünü değiştirebiliyoruz. Bende kış şartlarında olabilecek sebzelerle türlü yapmaya çalıştım. Bu türlü tarifine evinizde ne varsa ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 orta boy soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet patates
- 3 tane havuç
- Küçük kase ile bezelye
- 1 kase doğranmış mantar( mantarları dört beş parçaya bölün)
- Sarımsak
- Tuz,kırmızı toz biber,karabiber
- 1 çorba kaşığı salça
Yemek Tarifi:
Soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp sıvı yağda ölene kadar karıştırın.
Küp küp doğradığınız havuç ve patatesi ileve ediniz. Biraz kavurduktan sonra mantarları katın. Suyu çekene kadar kavurmaya deva edin.
Bezelyeleri de ekleyip karıştırın ve salçasını koyup kavurun.
Baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp sebzelerin üzerini kapatacak kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.Patatesler yumuşadığı zaman altını kapatın.
Salatalık ile yapacağınız cacık ve pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.
Ben suyunu özellikle az koyuyorum daha sulu bir yemek isterseniz biraz daha su ilave edebilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.