- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Kayserinin yöresel yemeklerden birini bugün sizlere tarif edeceğim. Pratik bir mantı olan yağ mantısı .Çok lezzetli aynı zamanda da kolay ve çabuk yapılan bir mantı dır. Akşam yemeklerinde yenebileceği gibi günlerde misafirlerinize de rahatlıkla servis yapabilirsiniz.
Hamur Malzemeleri:
- 2 çorba kasesi un
- Küçük küp mayanın 1/3 kadarı
- 1 tatlı kaşığı ılık tuz
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Ilık su
İç Malzemeleri:
- 200 gr yağlı dana kıyma
- Orta boy kuru soğan
- Maydanoz
- Pul biber, karabiber , tuz
Sos Malzemeleri:
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
- Üstü için sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
- İlk olarak mayayı ılık suda eritiyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri de koyup yoğuralım. Mutlaka ılık su kullanalım Normal mayalı bir hamur elde edeceğiz una göre su ilave edeceksiniz.
- Soğanları küp şekilde doğrayın
- Maydanozları da doğrayın .Kıymayı ve baharatları iyice karıştırarak mantı içini hazırlayın.
- Mayanlanmış hamuru büyük beze yapıp yuvarlak açın. Hamurun kalınlığı 2 cm kadar olacak.
- Açtığımız bezenin yarısına hazırladığımız içten ara ara koyalım.Diğer yarısını üzerin kapatalım .
- Küçük bir çay bardağı ile keselim. Her zaman yuvarlak çıkaramayabilirsiniz. Bu çok önemli değil.
- Tavaya sıvı yağ koyup bardakla kestiğimiz hamurları kızartalım.
- Küçük bir tavada salçalı sosunu hazırlayalım içerisine yarım çay bardağı kadarda su koyalım. Çok koyu bir sos olmayacak.
- Tabağa kızarttığımız mantıları koyalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosunu dökelim.
Afiyet olsun.
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.