Acılı Ekmek






Yöresel tatlardan biri daha. Özellikle Adana ve Hatay taraflarında yapılan bir mayalı çeşidi. Sarımsak, biber salçası , peynir ve kuru soğan gibi  tatların karışımı ile elde edilen sosla pişirilen ekmekler çay saatleriniz için uygundur.

Pizza görünümünde yapıldığı için bu şekilde de adlandırabilirsiniz. Lezzet olarak çok sevilen bir tarif. Sizlerinde seveceğini tahmin ediyorum. Bir ölçüden ortalama 40 adet çıkıyor. Kalabalık misafir gurupları için mükemmel bir seçim olacaktır.

ACILI EKMEĞİN MALZEMELERİ:
  • 2 su bardağı ılık su

  • 3 küp şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 yumurta

  • 1 paket yaş maya

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı yoğurt
ÜSTÜ İÇİN SOS MALZEMELERİ:
  • 2 kuru soğan , 5 diş sarımsak

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • Biraz beyaz peynir ( kibrit kutusu büyüklüğünde 2 parça koydum)

  • pul biber , kekik

  • 2 çorba kaşığı kadar biber salçası

  • Üzerine serpmek için susam

Acılı ekmek nasıl yapılır:

  • İlk olarak hamur malzemelerini yoğurup ( kulak memesi yumuşaklığında )1 saat mayalanması için bekletin

  • Üzerine  süreceğimiz sos için soğan ve sarımsakları rendeleyelim peyniri ezip salça ile karıştıralım. baharatlarını acılığına göre az ya da çok ayarlayabilirsiniz.

  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizelim elimizle bastırarak hamurları biraz büyütelim.

  • Üzerine hazırladığımız sostan sürelim ve susam serpelim

  • Fırında üzeri kızarana dek pişirelim.

NOT:

Bezeleri istediğiniz büyüklükte alabilirsiniz  bezelerin büyüklüğüne göre adeti çoğaltabilirsiniz.

acılı ekmek (3)

acılı ekmek (4)

acılı ekmek (5)

Yorumlar