Burgu Poğaça








Mayalı hamur ile yapılan güzel bir tarif. Şekil olarak farklı ve dikkat çeken bir poğaça tarifi.

BURGU POĞAÇA MALZEMELERİ:
  • 2 su bardağı ılık süt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 yumurta ( birisinin sarısını ayır)

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Yeterince un

  • 1 küçük paket yaş maya

  • Arasına sürmek için 125 gr margarin

  • İçin koymak için maydanoz ve peynir
POĞAÇA NASIL YAPILIR:
  • Bütün malzemeleri katıp hamuru yoğurun

  • Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp merdane ile uzunlamasına açın

  • Arasına margarinden ( oda sıcaklığında yumuşamış) sürün

  • Bıçak ile aralıklı çizikler atın

  • Arasına peynir karışımında koyup bir köşesinden başlayarak çaprazlama olacak şekilde sarın ve rulo yapın. Bir ucunu alta sıkıştırın üstte kalan kısma bastırın.

  •  Üzerine yumurta sarısı sürün tepside mayası gelene kadar bekletin ve fırında pişirin

  • Üzerine susam ya da çörekotu serpebilirsiniz.

Yorumlar