- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Mayalı hamur işlerinden bir tarif daha. Yapılış aşamalarına dikkat edildiği takdirde çok lezzetli bir poğaça yapabilirsiniz. Yağlı çörek otlu tam çayla beraber gidecek bir poğaça.
MALZEMELER:
1 GRUP:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya
- 4 yumurta sarısı üstüne akını hamura katacaksınız
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 avuç un
2 GRUP:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Biraz tuz
- Alabildiği kadar un
Hamurun arası için margarin yada tereyağ
DÜĞÜ POĞAÇA NASIL YAPILIR:
- Birinci gruptaki malzemeleri karıştırıp yarım saat dinlendir
- İkinci gruptaki malzemeleri de katıp yoğur
- Hamuru 30'- 40' dinlendirin
- Bezelere ayırıp 5'-10' mayalandır
- Bezeleri elinizle basarak açın ve arasına margarin sürün
- Rulo yapıp uzatalım ve düğüm atalım ve üzerine yumurta sürelim
- Üstü için susam ya da çörek otu serpelim.
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.