Fırında Kuşbaşılı Patlıcan Kebap


 




Patlıcan sebzelerin en çok kullanılanı olsa gerek. O kadar çok çeşidi yapılabiliyor ki. Bu da onlardan biri görünümü ile misafirlerinize mükemmel bir sofra hazırlayabilirsiniz. Normalde bostan patlıcanında yapılıyor ben normal patlıcan kullandım. Bu şekilde de oldu sizde istediğiniz patlıcanı kullanabilirsiniz.

PATLICAN KEBABI MALZEMELER:
  • 6 tane patlıcan

  • 500 gr kadar dana eti

  • 1 kuru soğan

  • 4 diş sarımsak

  • Bir tutam kadar maydanoz

  • Pul biber  , karabiber, kırmızı toz biber , tuz

  •  1 çorba kaşığı domates salçası

  • 1 tane domates
KEBAP NASIL YAPILIR:
  • İlk olarak patlıcanları büyüklüğüne göre 2 yada 3 bölün ve içlerini oyarak tuzlu suda bekletin.

  • Eti çok küçük olacak şekilde kuşbaşı doğrayın soğan ve sarımsakları da doğrayıp önce eti suyu bitene kadar kavurun daha sonra soğan ve sarımsağı  ve baharatları isteğinize göre ayarlayın

  • Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın.

  • İçlerine kuşbaşıları doldurup borcama yerleştirelim

  • 1 çorba kaşığı salçayı sulandırıp tepsiye koyalım.

  • Domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine koyalım

  • Fırında pişirelim istediğiniz gibi servis  yapabilirsiniz.





Yorumlar