Güveç Tarifi



Yaz aylarının en güzel yemeklerinden biri. Pratik olarak güveç nasıl yapılır. Evinizde bulunan tüm sebzeleri kullanarak yapabileceğiniz bir yemek. Bu yemeğin tam lezzetinde olması için mutlaka gerçek toprak güveç tencere kullanmak gerekiyor.

MALZEMELER:
  • 3 orta boy patlıcan

  • 1 büyük patates

  • 1 parça  kalçalı tavuk butu

  • 4 yeşil biber

  • 1 tane kuru soğan

  • 2 domates

  • 6-7 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • Tuz, karabiber, kırmızı toz ve pul biber

  • Sıvı yağ
GÜVEÇ NASIL YAPILIR:
  • Patlıcanları istediğiniz gibi doğrayıp tuz döküp bekletin geri gittikten sonra bol suyla yıkayın.

  • Diğer bütün malzemeleri  hazırlayıp hepsini geniş bir kabın içine koyun

  • Tavuğu da  parçalayıp diğerleri ile karıştırın  ( özellikle tavuk kalçası kullanıyorum daha lezzetli oluyor. )

  • Baharatları salçayı sıvı yağı gezdirip güveç tenceresine yerleştirin

  • Üzerine maydanoz kesip koyabilirsiniz.

  • 1 su bardağı su koyup pişirmeye alın. Kısık ateşte pişene kadar bekleyin.

  • Piştikten sonra ocaktan alın tencere çok sıcak olacağı için pişme devam edecektir bunun için soğuk bir yere alabilirsiniz.

Yorumlar