Kabak Çiçeği Dolması







Yaz mevsiminin bereketi yemeklere de yansıyor. Bitkilerin sebzelerinden olduğu kadar çiçeklerinden yapraklarından da farklı yemekler yapabiliyoruz. Benim en çok sevdiğim dolma çeşitleridir. Çiçek dolması da bunları başında geliyor. Zamanının kısa olması nedeniyle bulduğum kadarıyla doldurup dondurucuya kaldırıyorum.  Yalnız bu dolmayı yapabilmek biraz erken kalkmayı ve öncesinde hazırlık yapmayı gerektiriyor. Öncelikle iç malzemesini akşamdan hazırlamalısınız. Çiçekler sabah toplanabiliyor toplandıktan kısa bir süre doldurulmalı yoksa çiçekler kapanır ve dolma yapamazsınız. Bu uğraş sonunda ortaya çıkan lezzet buna değer dediriyor.

DOLMA İÇİN MALZEMELER:
  • ilk olarak kabak çiçeği

  • Pirinç

  • 2 tane kuru soğan

  • istediğiniz her türlü baharat

  • Dere otu mutlaka katmalısınız

  • Pişirmede kullanmak için salça , sıvı yağ
NASIL YAPILIR:
  • Kabak çiçeklerinin etrafındaki dikenli yeşil kısımlarını temizleyin. Eğer çiçekler temiz ise yıkamaya gerek yok içinize sinmiyorsa suya batırarak yıkayabilirsiniz.

  • İç harcını istediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Önemli olan kavurarak ve biraz su koyup pişirerek hazırlamanız. Çiçekler çok çabuk pişeceğinden içinde biraz yumuşamış olması gerekir.

  • Çiçeklerin içinde ki polenli kısma ben dokunmuyorum oldukça faydalı

  • Çiçeğin içine 1 tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyarak çiçeği çiçeği kapatıyoruz.

  • Tencereye dizdikten sonra salça tuz ve suyu  katıp tam dolmaların üzerini kapatacak kadar su ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.

  • Eğer dolaba kaldırmak isterseniz buzdolabı poşetlerine  koyarak saklayabilirsiniz. Pişirmeden önce çözülmesini beklemeniz gerekir.



Yorumlar