- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Uzun bir aradan sonra sevdiğiniz ve yapılışında sorunlar yaşadığınız tarifleri püf noktalarıyla vermeye çalışacağım.
Bunların başında profiterol herkesin sevdiği bir tat. Yapılış aşamaları ile sizlere tarifi vereyim. Daha önceleri bu tarif krem puf olarak daha büyük parçalar olarak yapıyordum. Küçük hali de profiterol olarak yapılıyor.
PROFİTEROL MALZEMELERİ:
- 1 su bardağı su ( klasik paşabahçe su bardağı )
- 1 bardak un
- 4 yumurta
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı ceviz içi (isteğinize bağlı)
- Üzeri için çikolata sosu
Yapılışı:
- Suyu tencereye ısınınca margarini de koyup eritin
- 1 su bardağı unu da ilave edip 8 dakika kadar pişir
- Ocağın altını kapatıp ılıtın . Ilıdıktan sonra 4 yumurtayı tek tek kırarak çırpın.
- Profiterol için 1 tatlı kaşığı krem puf için 1 yemek kaşığı olacak şekilde yağlı kağıtlı tepsiye koyalım. Aralıklı dizelim ki piştiğinde birbirine yapışmasın.
- Fırını daha önceden açıp ısıtın tepsiyi fırına koyduktan sonra sakın açmayın anında kabaran hamurlar yapışacaktır. Piştikten sonra fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayın.
- İç muhallebisini tüm malzemeleri karıştırarak pişirin ve soğutun
- Pişirilen profiterol hamurlarının içlerine muhallebiyi ister pasta şırıngası ile ister yanlarını keserek koyabilirsiniz.
- Üzerine hazır alacağınız çikolata sosunu soğuduktan sonra dökerek servis yapabilirsiniz.
Dikkat: ölçülere tam uymalısınız uymadığınız takdirde istediğiniz sonucu almazsınız. Fırın ile ilgili aşamalara dikkat edin yoksa hamurlar kabarmaya bilir ya da piştikten sonra yapışabilir.
çikolata soslu profiterol
krem puf
Kremalı Tarifler
pasta tarifleri
profiterol nasıl yapılır
Sütlü tatlılar
Tatlı Tarifleri
Tatlılar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.