Milföy ile elmalı pasta



Sizler için çok kolay bir tarif paylaşıyorum. Çok kısa sürede yapabileceğiniz ve görüntüsü ile harika bir pasta. Tat olarak elmalı pastayı andıran fakat milföyün çıtırlığı ile farklı bir lezzet katıyor.

PASTA MALZEMELERİ:

  • Marketten alacağınız milföy ( tatlı için olanından )

  • 4 tane elma

  • 3 çorba kaşığı kadar  toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı kadar tarçın

PASTA NASIL YAPILIR:

  • İlk olarak elmaları kabukları soymadan ince ince dilimleyin

  • Üzerine toz şeker ve tarçını serpip 2-3 dakika mikrodalgada pişirin

  • Milföyleri ikili olacak şekilde uzunlamasına hafif bastırarak açın

  • Açtığınız milföyleri uzunlamasına olacak şekilde ikiye bölün

  • Uç kısmına gelecek şekilde bir ucundan başlayarak yuvarlayın

  • Birleşme noktasını hafifçe yapıştırın

  • Bu şekilde hepsini yapıp fırında pişirin

Bu pastayı yaparken dikkat edeceğiniz en önemli husus milföyü sararken çok sıkı olamayacak şekilde sarmanız. Eğer çok sıkı sararsanız iç kısımlar tam pişmiyor ve hamur kalıyor. Bu yüzden gevşek bir şekilde sarmalısınız.

Elmaları çok ince dilimleyin böylelikle sararken kırılmayacaklar.
 






 

Yorumlar