- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Mayalı hamur ile yapılan poğaçalar herkes tarafından sevilir. Özellikle iyi kabarmış ve pofidik olması önemlidir. Vereceğim bu tarif içerisindeki malzemelerden dolayı oldukça beğeni alan bir poğaça. İlk denememe rağmen çok güzel oldu özelikle çabuk bayatlamıyor bu da önemli bir nokta. Neyse fazla uzatmadan tarifini vereyim.
MALZEMELER:
- 25 gr lık yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe oda sıcaklığında soda
- 2 (silme) tatlı kaşığı tuz
- Yeterince un
- 250 gr peynir
- Maydanoz
Üzeri için 1 yumurta sarısı ( beyazını hamurun içine koyabilirsiniz)
POĞAÇA NASIL YAPILIR:
- Ilık süt ile mayayı ve şekeri bir kapta karıştırıp maya çözülene kadar bekleyin.
- Diğer hamur malzemelerini de katıp yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendirin
- Hamurdan küçük bezeler alıp elimizle basarak açıp arasına peynir içinden koyup poğaça şeklini verin .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin susam ya da çörek otu dökebilirsiniz
Saklama kabında 3 - 4 gün bayatlamadan saklayabilirsiniz eğer çok yaptıysanız bir kısmını derindondurucu da saklayabilirsiniz.
bayatlamayan poğaça
Hamur İşleri
mayalı hamur işleri
Peynirli Poğaça
Poğaça Tarifi
Poğaça Tarifleri
soda ve poğaça
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.