Sodalı Poğaça




Mayalı hamur ile yapılan poğaçalar herkes tarafından sevilir. Özellikle iyi kabarmış ve pofidik olması önemlidir. Vereceğim bu tarif  içerisindeki malzemelerden dolayı oldukça beğeni alan bir poğaça. İlk denememe rağmen çok güzel oldu özelikle çabuk bayatlamıyor bu da önemli bir nokta. Neyse fazla uzatmadan tarifini vereyim.

MALZEMELER:
  • 25 gr lık yaş maya

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 2 su bardağı  süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 şişe oda sıcaklığında soda

  • 2 (silme) tatlı kaşığı tuz

  • Yeterince un
İÇ MALZEMELER:
  • 250 gr peynir

  • Maydanoz

Üzeri için 1 yumurta sarısı ( beyazını hamurun içine koyabilirsiniz)

POĞAÇA NASIL YAPILIR:

  • Ilık süt ile mayayı  ve şekeri bir kapta karıştırıp maya çözülene kadar bekleyin.

  • Diğer hamur malzemelerini de katıp yumuşak bir hamur elde edin.

  • Üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendirin

  • Hamurdan küçük bezeler alıp elimizle basarak açıp arasına peynir içinden koyup poğaça şeklini verin .

  • Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin susam ya da çörek otu dökebilirsiniz

Saklama kabında 3 - 4 gün bayatlamadan saklayabilirsiniz eğer çok yaptıysanız bir kısmını derindondurucu da saklayabilirsiniz.



Yorumlar