Vişneli Etimek Pasta



 

Etimek tatlısı yapılış olarak oldukça pratik bir tatlıdır. Klasik tarifin dışına çıkıp meyveli bir tarif denemek istedim. Yazın vişneleri temizleyip dolaba koymuştum. Vişnede en uygun meyve olsa gerek diyerek bu tarifi uyguladım. Bence güzel oldu sizlerde denemelisiniz.

ETİMEK TATLISI MALZEMELERİ:

  • 1 paket etimek

  • 2 bardak şeker

  • 2 bardak su

MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER:

  • 1 lt süt

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 çorba kaşığı un

  • 2 çorba kaşığı nişasta

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kremşanti

VİŞNE SOSU İÇİN GEREKENLER:

  • 1 kase çekirdeği temizlenmiş vişne

  • 1 su bardağı su

  • 1.5 çorba kaşığı nişasta

  • 3 çorba kaşığı şeker

TATLI NASIL YAPILIR:

  • İlk olarak bardak şekeri tencereye koyup erimesini bekliyoruz tamamiyle eridiğinde rengi değişecektir. Daha sonra 2 bardak suyu ekliyoruz bu arada ocağın altını en düşük ayara getirin sıçramaması için. Suyu koyunca şeker sertleşecek ve kaynadıkça tekrar eriyecektir. Bu şekilde şerbet hazır olur.

  • Dikdörtgen tepsinin içine etimekleri yerleştirin ve üzerine sıcak şerbeti dökün. Bir kaşık yardımıyla etimeklere basarak şerbeti almasını sağlayın.

  • Muhallebi malzemelerini  kremşanti hariç karıştırarak tencerede pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra bir paket kremşantiyi katarak çırpın.

  • Yaptığımız muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.

  • Son olarak vişne sosu için tüm malzemeleri karıştırıp tencerede pişirin

  • Soğuyan muhallebinin üzerine vişne sosu çapraz olacak şekilde bir köşeden başlayarak aralıklı şekilde dökün.

  • Tatlıyı buzdolabına koyarak soğutun 2 saat sonrası servise hazırdır.

Yorumlar