- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
ETİMEK TATLISI MALZEMELERİ:
- 1 paket etimek
- 2 bardak şeker
- 2 bardak su
MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER:
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
VİŞNE SOSU İÇİN GEREKENLER:
- 1 kase çekirdeği temizlenmiş vişne
- 1 su bardağı su
- 1.5 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı şeker
TATLI NASIL YAPILIR:
- İlk olarak bardak şekeri tencereye koyup erimesini bekliyoruz tamamiyle eridiğinde rengi değişecektir. Daha sonra 2 bardak suyu ekliyoruz bu arada ocağın altını en düşük ayara getirin sıçramaması için. Suyu koyunca şeker sertleşecek ve kaynadıkça tekrar eriyecektir. Bu şekilde şerbet hazır olur.
- Dikdörtgen tepsinin içine etimekleri yerleştirin ve üzerine sıcak şerbeti dökün. Bir kaşık yardımıyla etimeklere basarak şerbeti almasını sağlayın.
- Muhallebi malzemelerini kremşanti hariç karıştırarak tencerede pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra bir paket kremşantiyi katarak çırpın.
- Yaptığımız muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.
- Son olarak vişne sosu için tüm malzemeleri karıştırıp tencerede pişirin
- Soğuyan muhallebinin üzerine vişne sosu çapraz olacak şekilde bir köşeden başlayarak aralıklı şekilde dökün.
- Tatlıyı buzdolabına koyarak soğutun 2 saat sonrası servise hazırdır.
Çay Saati
etimek tatlısı
etimek tatlısı nasıl yapılır
Genel
kolay tatlı tarifleri
Kremalı Tarifler
pasta tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlılar
Vişne soslu etimek tatlısı
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.