Beyni Geliştiren 7 Yiyecek

  Zekayı geliştiren yiyecek ve besinler.
Yediğimiz şeylerin beyin gücümüzü ne kadar etkilediğinin farkındasınızdır. Doymuş yağlar, işlenmiş gıdalar, ve rafine edilmiş şekerler yalnızca beynimizin yaşlanma sürecini (nörodejeneratif hastalık riskini artırır) hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda beynimizi tembelleştirir bu da odaklanmayı güçleştirebilir.

  Bununla birlikte beyin dostu yiyecekler yeni sinir bağlantıları oluşturmak ve zihnimizi daha açık hissetmek için gerekli besinleri sağlar.
   İşte size beynimizin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayacak 7 süper yiyecek.

1) Zerdeçal

zerdeçal

Zerdeçal güçlü bir antioksidan olan curcumin ile doludur. Antioksidanları yüksek olan gıdalar beyin fonksiyonlarının anahtarıdır. Son araştırmalar curcumin in Alzheimer hastalığına karşı savaş verebileceğini ve beyin hasarlarının iyileşmesinde rol oynayabileceğini öne sürüyor.

2) Somon

somonSomon diyetinizde almanız gereken özel yağlardan omega-3 ve yağ asitleri ile doludur. Omega-3 ler beynimizin yeni anıları öğrenmesini depolamasını sağlayan yeni bağlantılar oluşturmasına yardımcı olur.  Bu yağlar iltihaplanma ile mücadele ederler. Aşırı iltihap, bilişsel gerileme ve Alzheimer ile bağlantılı olduğundan eksik edilmemesi gereken bir besindir.


3) Mercimek


Daha iyi hafıza için folat, beyine daha fazla oksijen akışını destekleyen demir ve bilişsel gerileme için bakır içeren bir besindir. Mercimek aynı zamanda diyet lifi de içerir bu da kan şekerini dengeler. Bu şekilde beyninizi boşlukta yorgun ve bulanık hissetmezsiniz. 
Mercimek mutfakta çok amaçlı kullanabileceğimiz bir yiyecektir. Mercimek yemeği, salatası, humus gibi birçok farklı şekilde tüketebilirsiniz.

4) Çilek


Beyin için çok önemli olan C vitamini yönünden zengin bir meyvedir. Bebeğinizin beyin gelişimine etki eder. C vitamini güçlü bir antioksidan olduğundan yaşlanmayla oluşan beyin hasarlarına karşılık koruma sağlar.

5) Bitter Çikolata

çikolata



Kakaolu polifenol antioksidan bileşikler içerir. Beyni güçlendiren bakır ve demir kaynağıdır.

6) Fındık

fındık

Kuruyemişler içinde fındık, beyin için faydalı olabilecek haklı bir üne sahip. Düşünmeyi, öğrenmeyi ve hafızayı destekleyecek bakır bakımından zengin bir besindir. Aynı zamanda beynimize kan akışını destekleyen harika bir folat kaynağıdır. 

7) Mantarlar



Mantarlarda beyin gücünüzü geliştirmek için bakır desteği sağlar. UV ışınları altında yetiştirilen mantarlarda beyin işlevinizin devam etmesini sağlayan D vitamini bulunur. 
Bunların dışında kabak, yeşil fasulye ve domates te faydalı besinlerdendir.


Yorumlar